Bildiri Kitabı ve Yazım Kuralları

Bildirilerin Yazım Kurallarına İlişkin Bilgiler
• Yazıların tüm sorumluluğu yazar/yazarlara aittir.
• Bildiri tam metninin bir kopyası elektronik ortamda 1 Haziran 2014 tarihine kadar imammaturidi2014@gmail.com adresine gönderilmelidir. Bildiri metni aşağıda belirtilen ölçüler kullanılarak oluşturulmalıdır.  
Metinler Microsoft Office Word programında oluşturulmalıdır.
Makale yazımında kullanılacak fontlar:
Makalenin tamamında Times New Roman fontu kullanılacaktır. Farklı alfabelerin kullanımı halinde ise metinle birlikte fontun da ulaştırılması gerekir.
Sayfa Yapısı:
Sayfa 16,5cm X 24cm olarak boyutlandırılmalıdır. Kenar boşlukları üstten 3cm, alttan, soldan ve sağdan 2 cm olarak ayarlanmalıdır.
• Yazıların dizin sırası aşağıdaki gibi olmalıdır:
1.      Makale başlık (12 punto – Times New Roman – büyük harf – koyu – tek satır aralığı – ortalanmış): Başlıktan önce 102nk ve sonra 30nk aralık verilmelidir..
2.      Makale yazar ya da yazarlarının adı (11 punto – koyu – tek satır aralığı – ortalanmış): Yazar ve yazarların adı başlığın hemen altına yazılır. Öncesinde 0nk sorasında 12nk aralık verilir.
3.      Üniversite/Kurum adı, Fakülte, Bölüm (8 punto–tek satır aralığı– ortalanmış):Üniversite/Kurum adı, yazar ya da yazarların adının altına 8 punto bold karakterler ile yazılmalıdır. Öncesinde 0nk sonrasında 12nk aralık verilmelidir.
4.      Özet başlığı ve özet - Abstract (7 punto – tek satır aralığı – iki yana yaslı): Özet başlığı bold ve ortalanmış olarak yazılmalıdır. Altında özet metin tek satır aralığı ve iki yana yaslı olarak oluşturulmalıdır. Özet bölümünde sağdan ve soldan 1,5cm girinti verilmelidir. Abstarct bölümü de özetin hemen devamında olmalıdır ve özet bölümüyle aynı şekilde yazılmalıdır.
5.      Ana metin (10 punto – tek satır aralığı – iki yana yaslı): Ana metin ile özet arasında 10nk aralık bırakılır. Paragraflar bir girintiyle başlar (0,63 cm) ve paragraflar arası boşluk bırakılmaz. Metin iki yana yaslı olmalıdır.
6.      Tablolar ve Şekiller:  Tablo ve şekillerin genişliği 12cm’i geçmemelidir. Fotoğraflar siyah-beyaz olmalıdır.
7.      Dipnotlar ve Kaynakça: Bildirilerde word programının sıra sayılarla otomatik atadığı ve sayfa altına yerleştirdiği genel kabul gören dipnot usulü uygulanacak, metindeki dipnot imi ve sayfa altındaki dipnot metni 8 punto şeklinde düzenlenecektir. Bildiri sonunda alfabetik olarak dizilmiş "Kaynakça" listesi yer alacak, bu listede bildiri metni boyunca alıntı yapılamayan ya da göndermede bulunulmayan hiçbir kaynak yer almayacaktır.
Dipnotta kısaltma ile verilen yazar isimleri Kaynakça'da açımlanmalıdır.
Dipnot için örnekler:
Kitaplar
Yazar ya da yazarların soyadı, adının baş harfi, (yıl), kitabın adı (İtalik), basım yeri, yayıncısı, sayfa no.
Örnek:
Banguoğlu, T,(1959), Türk Grameri Birinci Bölüm Sesbilgisi, Ankara, Türk Dil Kurumu Yayınları, s. 89.
Dergiler
Yazar ya da yazarların soyadı, adının baş harfi, (yıl), "yazının adı", Dergi adı (İtalik yazı ile), cildi, sayfa numarası.
Örnek:
Karahan, A., (1948), "Fuzulî'nin Mektupları", İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Dergisi, II/3-4, 245-266; III/1-2, s. 49-85.
İnternet Siteleri
Yazarın soyadı, adının baş harfi, (yıl), "yazının adı", internet sitesinin adresi.
Örnek:
Develi, H., (2002), "Eski Türkiye Türkçesi Ağızlarının Sınıflandırılmasında Morfolojik Esaslar",http://www.geocities.com/hayatideveli/Makaleler/morfolojikesaslar.htm
Dipnotta aynı eserin ikinci kez anılması durumunda Yazar ya da yazarların soyadı, adının baş harfi, (yıl), sayfa numarası.
Örnek:
Banguoğlu, T,(1959), s. 54.
Not: Yazım kurallarına uygun olmayan bildiriler, kesinlikle kabul edilmeyecektir.